Csillagfény Alapítvány

Hogyan ajánlható fel
az adó egy százaléka?

Idén is esélyt adhat a civileknek, hogy céljaikat elérjék; az 1% hasznát igazolják a sikerek. A "találmány" egyszerű gesztusként segíti a háttérszervezeteket. Bár a jótékonyság gyakorlata még nem közelíti meg az EU átlagot, a hazai adózók könnyedén, költség nélkül segíthetnek a rászorulókon.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. Törvény jogot ad minden magánszemélynek arra, hogy az adó egy százaléka társadalmi célú felhasználásáról belátása szerint döntsön. A felajánlható adó 1% a már megállapított, APEH számára befizetendő adóalapból kerül a támogatott szervezethez, így az átadott összeg nem terheli külön kiadásokkal Ön és családja költségvetését.

Az adó egy százaléka minden magánszemély által felajánlható, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját maradéktalanul befizeti az APEH-nek, részletfizetési, vagy fizetési halasztási engedéllyel rendelkezik.

Ha Ön munkahelyén keresztül adózik a Rendelkező Nyilatkozat szelvényét a megadott tudnivalók szerint neve, címe és adóazonosító jele pontos megjelölésével, leragasztott, aláírt borítékban adja át munkáltatójának.

Az 1+1 %-os rendelkezést később is, egészen május 10-ig lehet átadni a munkáltatónak. Dönthetnek úgy is a vállalkozók, hogy a rendelkező nyilatkozatát a bevallástól függetlenül küldik el -akár elektronikusan, vagy külön borítékban postai úton- ez esetben a rendelkezést - mint mindenkinek -május 20-ig kell az APEH-nak elküldeni.

Amennyiben Ön az adóbevallását elektronikus úton küldi be, a rendelkező nyilatkozatát az elektronikus űrlapon teheti meg, amelyet bevallásával együtt elektronikus úton továbbíthat az adóhatóságnak!

Mindez nem jelent pluszkiadást Önnek, cégének és családjának, hiszen a befizetendő adóból vonják le!

Ha önadózó és szeretné szervezetünket támogatni, az idei adóbevallási csomagban elhelyezett nyomtatvány íven jelölheti meg az 1+1% kedvezményezettjét, ha civil szervezetnek ajánlja fel, mindössze annak Adószámát kell megjelölnie. Az elektronikus bevalláskor az adó 1+1 százalékáról a 0753-D űrlapon is rendelkezhetnek, a bevallással együtt gond nélkül küldhetik el a hatóságnak.

Kedvezményezetett két csoportból lehet választani, de mindegyikből csak egyet-egyet; sem az egyik, sem a másik 1% nem osztható és nem vonható össze.

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át!

Adószám: 19333391-1-05

Előre is köszönjük a Csillagfény Gyermek és Családsegítő Alapítvány nevében!